Типи печей

03.06.2021

Печі та каміни

Опалювальна піч - це вид, що працює на твердих видах палива (дровах, вугіллі, торфі). Її основне і єдине завдання - обігрів приміщення в якому вона встановлена. Розмір печі обумовлений розмірами приміщення, в якому вона встановлюється, і підрозділяється на малі, середні і великі.

Варильна піч - також як і опалювальна, працює на твердих видах палива. Однак її головною функцією є можливість приготування їжі відкритим шляхом на плиті або в закритій духовій шафі.

Опалювально-варильна піч - найбільш універсальний вид, який має відразу дві головні функції, перша - це опалення приміщення в якому вона знаходиться, а друга - приготування їжі різними способами. Обидві ці функції реалізуються в рівній пропорції.

Особливу популярність у нас отримали Руські печі, печі Шведка, Голландка і Кам'янка, а також Камінопечі, садові печі, ну і звичайно ж лазневі печі. Любителі східних коржів можуть замовити тандир, а любителі копченостей коптильню.

Руська піч - це класика. Успішно поєднує в собі завдання тривалого обігріву приміщень і приготування їжі з можливістю її зберігання в спеціальному відсіку. Відрізняється від інших великими габаритами, які є її достоїнством. Відноситься до типу опалювально-варильних, але більш функціональна. Функціональності додає наявність у верхній частині лежанки, що добре прогрівається.

Піч шведка відноситься до виду опалювально-варильних і є класичним її представником. Шведка крім високої ефективності в плані обігріву приміщень, в обов'язковому порядку оснащується плитою і духовою шафою. Має кілька модифікацій, що розрізняються розмірами і потужністю тепловіддачі.

Піч голландка - типовий представник опалювальних печей, призначена виключно для обігріву приміщення і виконує це завдання максимально ефективно. Модифікації розрізняються за потужністю і розмірами.

Банна піч (кам'янка) використовується тільки для прогріву парного приміщення в лазні. Є різні типи для різних видів лазень і саун. Передбачає відділення для викладки каменів, на які проливається вода для створення пари, а так само котел нагріву води для миття. Ідеально підходить для невеликих лазень без центрального водопостачання.

Вулична піч (барбекю) - основна функція, це приготування їжі різними способами мангал, казан і т. д. від інших типів її відрізняє те, що вона розташовуються виключно поза житловими приміщеннями, на території присадибних ділянках, в альтанках, під навісами і т. д.

Камінопечь - це вид закритого каміна, який поєднує в собі також функцію опалення. При невеликих габаритах, дозволяє опалювати невеликі приміщення і насолоджуватися процесом горіння дров в каміні.

Тандир - призначений для випікання хліба і приготування м'яса.

Піч коптильня - призначена для холодного і гарячого копчення продуктів.

Вибір типу печі і її конструкції залишається завжди за вами!

Декор. Завершальним етапом будівництва печі або каміна є їх декоративне оформлення. Облицювання може здійснюватися природним каменем, кахлями, будівельною керамікою, плиткою, оздоблювальним цеглою, мозаїкою.


Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати